İzmir Düğün Fotoğrafçısı,Çeşme Düğün Fotoğrafları,Dış Mekan Çekimi

Norveç Kış Olipiyatları Şehri, Lillehammer

Osloda geçirdiğimiz bir günün ardından, Norveç gibi bir ülke için şehirlerde vakit kaybetmenin çok da akıllı olmayacağı  fikrine ortak olarak karar verip; fyordların ve yüzlerce metrelik şelalelerin keşfiniyle sürecek olan  yaklaşık 2500 km dağlarda geçirdiğimiz turumuza başlıyoruz.


İlk durağımız Güney İskandinav sıradağlarının bir parçası olan, Norveçin en yüksek dağınında içinde yer aldığı Jotunheimen.Yalnız Norveçte yapılan planlar diğer ülkeler için yapılan planlara pek de benzemiyor.Yol kenarında görülen dev bir şelale, kimi zaman tamamen ahşaptan yapilmiş 1000 yıllık ejderha siluetli kiliseler, kimi zamanda yol kenarında gördünüz yabani kuzular size kolayca plan değişikliği yaptırabiliyor.
Bu nedenledir ki her sabah saat 9'da yola çıkıp akşam saatlerinde varış noktasına dönmeyi planlarken; kendimizi gece yarıları dağlerın yüzlerce metre yükseklerinde otel yollarımızı ararken buluşlarımız.


Jotunheimen yolu üzerinde ilk minik değişikliği 94 kış olimpiyatlarının yapıldığı Lilehammer'a uğrayarak yapıyoruz.Sabit planımıza yaptığımız her sonradan ilave gibi burayı görmek de  hepimizi sevindiriyor. Kış turnuvalarına hazırlanan sporcuları bu platformda görmek bile olimpiyat heyecanı tadtırıyor bizlere.Yukarıdaki fotoğrafta alanın büyüklüğüne aldanıp uçan kişi gözden kaçırmayın buarada :)

Olimpiyat Stadının kasabaya kuş bakışı manzarası en az kış turnuvalarına hazırlık yapan sporcuları izlemek kadar keyifli.

Olimpiyat alanın hemen yanında yüzlerce yıla meydan okuyan taş merdivenli küçük bir kasaba kilisesi karşımıza çıkıyor.
Norveçin köylerinde diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi çok sayıda kilise göremiyorsunuz; buraya ait dini hayatla ilgili en belirgin özellik kiliselerin bahçelerinde mutlaka mezarlıkların bulunması.
Bir sonraki yazı da Devlerin Evi Jotunheimen da görüşmek üzere...

Norveç olimpiyatları,1994 lilehammer olimpiyatları,norveç kış sporları,norveç gezi yazıları,norveç günlüğü,gezi yazarı,gezi fotoğrafçısı,olimpiyatlar şehri norveç,norveçte ne yapılır,norvec gunlugu,kar sporları norveç,kış olimpiyatları

6 yorum:

  1. Fotoğraflarınız sayesinde gitmek istediğim o yerlere yolculuk yaptım.Babama da gösterdim :)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. güneş gibisi var mı
    aydınlıkla ne güzel herşey norveç görmek istediğim ülkeler arasında

    YanıtlaSil
  3. küçük bir gezintiydi yaşattığınız. mutlu oldum :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. şimdi daha çok görmek istiyorum oraları,senin fotoğraflarından sonra:)
    veee,devamını bekliyorum fotoğraflarının ve izlenimlerinin...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Cok tesekkurler Yurdanur ,sen de benim gibisin anlasilan hosuma giden herseyi babama gosteririm bende :)

    Cok haklisin Mine gunes gibisi yok ;)

    Hosgeldiniz Sevgili Hayat ziyaretinizle sizde beni mutlu ettiniz.

    Tesekkurler Cep Aynasi,bir kac yazim daha olacak bu masallar ulkesiyle ilgili.

    YanıtlaSil
  6. Fotoğraflar çok güzel. Yeşilin rengine bayıldım. Kış olimpiyatlarını seyretmeyi çok severim. İyi ki uğramışsınız Lilehammer'a. Bir de bu halini görmek güzeldi :)

    YanıtlaSil

İzmir Düğün Fotoğrafçısı,Dış Mekan Fotoğraf Çekimi,Wedding Photographer