İzmir Düğün Fotoğrafçısı,Çeşme Düğün Fotoğrafları,Dış Mekan Çekimi

Vikinglerin Başkenti Bergen

Avrupa tarihinde 8 ve 11 yüzyıllar arasında,bulundukları döneme isimlerini veren Vikingler'in bir zamanlar başkent olarak yaşadıkları Bergen'deyiz. 400.000 aşmayan nufusu, tarihi ve doğası ile şirin bir şehir burası.



İskele caddesinden başlayıp, liman boyunca yapılan motorlu tren turu görsel olarak şehre farklı bir hava katsada, vikinglerden kalma dik çatılı evler arasında, deniz şeridini yürüyerek keşfetmek çok daha keyifli geliyor bize.

Haftanın 7 günü boyunca açık olan hediyelik eşya ve balık pazarı mutlaka görülmesi gereken yerlerden.90'lı yıllarda Türkiyede de çocukların ellerinden düşürmediği Trollerin her cinsini bu pazarda bulmak mümkün.

Deniz ürünlerini sevenler için bu pazar, tam bir kendinden geçme noktası.Köpek balığından ahtapota farklı türden bir çok balık çeşidinin bulunduğu açık balık pazarında yılan balıkları revaçta olan türler arasında.


yurt dışı gezileri,avrupa gezileri,norveç gezileri,norveç bergen ne yapılır ,ne yenir,nereye gidilir,norveç balığı,somon,morino,norveç balık pazarı,norveç vikingler dönemi,avrupa vikingler çağı,coğrafya,tarih bilgisi,bergen şehri,yapılacaklar listesi,gezilecek yerler listesi,görülecek yerler listesi,atractions,norveç neyi ile meşhurdur,gezelim görelim,gezi günlüğü,fotogaf gunlugu,fotoğraf günlüğü,

9 yorum:

  1. ne güzel bir şehir sessiz sakin temiz
    darısı başımıza : )

    YanıtlaSil
  2. cok guzel bir yer, fotolarda super ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. Sana da mutlu bayramlar. İyi ki yorum bıraktın, yoksa bu güzel gezi fotoğraflarından mahrum olacaktım. Senin gibi leyleği havada görmüş bir deli kız da bende var:)))
    Daha sonra uğrayıp seninle beraber uzun uzun gezeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sen minicikken,tatil dönüşlerimizde ne seni ne valizimizi içeri alamazdık,valizin ucundann çekerdin,geri geriye. Minik bebek seninle gezmek bizim için çok keyıfliydi , şimdi de gene gezdiriyosun bizi istediğin yerlerde gezginim benim.

    YanıtlaSil
  5. Seninle birlikte Norveç'in
    güzelliklerini görmeye devam
    ediyoruz.
    İnşallah bütün dünyayı gezersin.

    YanıtlaSil
  6. http://belguzar anne.blogspot.com9 Eylül 2010 10:59

    merhaba ıyı bayramlar

    YanıtlaSil
  7. Çok şirin bir kasabaya benziyor. Oralarda ne yenir ne içilir nerelerde kalınr az daha bilgi verrirmisin Peri tozu abla ?

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir şehir,yemekler pek benlik değil ama manzaralar ömre bedel...

    eline sağlık..

    YanıtlaSil
  9. mükemmel resimler mükemmel şehir :)

    YanıtlaSil

İzmir Düğün Fotoğrafçısı,Dış Mekan Fotoğraf Çekimi,Wedding Photographer